Over mij

Welkom op Mijn bondgenotenblog. Als ik mij mag voorstellen: ik heet Chris Jongema. Ik ben geboren in 1970 en ik woon in Leeuwarden. Tussen 2009 en 2015 werkte ik aan mijn herstel van een psychische kwetsbaarheid bij AanZet, Stichting voor zelfsturende teams.

De bondgenotenblogger aan zijn eigen keukentafel.

Contact

Je kunt me mailen op:
mijnbondgenotenblog@gmail.com

Facebook: Mijn bondgenotenblog.

Mijn bondgenotenblog

Met Mijn bondgenotenblog deel ik mijn kennis van en ervaring met herstel van een psychische kwetsbaarheid. Deze ervaring deed ik op in het sociaal domein, bij AanZet, Stichting voor zelfsturende teams.

AanZet was destijds een organisatie voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit wordt ook wel cliëntsturing of consumer run genoemd. Wij noemden het bij AanZet destijds zelfsturing.

Cliënt-/zelfsturing is een manier waarmee je herstelondersteuning vermengt met sociale activering. Voor mij en heel veel andere mensen was dit een onmisbaar onderdeel in ons herstelproces.

Hoe wij herstel precies vormgaven, wil ik gaan delen in blogs, enkele informatiepagina’s en een paar aparte pdf-files.

Informatie

Ik mis op dit moment namelijk goede informatie over herstel van een psychische kwetsbaarheid op internet. Ook vind ik nergens informatie over hoe je vanuit diverse ontwikkelingen in het sociaal domein, zoals Welzijn Nieuwe Stijl en de herprofessionalisering van de sociaal werker, dit herstel faciliteert. Deze leemte wil ik gaandeweg een klein beetje opvullen met mijn blogs, informatiepagina’s en pdf’s.

De zelfsturing en het herstelgerichte werken waarover ik mijn kennis wil delen, bestaan bij het huidige AanZet niet meer. In 2015 trad een bestuur aan dat deze manier van organiseren en werken eenzijdig afschafte.

Jaarverslagen